fbpx
 
 
 

Hva sies om han?

Usanne beskyldninger om profeten Muhammed

Noe som ofte kan hindre folk i å sette pris på profeten Muhammed (fred være med ham) sitt budskap og personlighet, er enkelte ting de har hørt om ham. Men er disse tingene sanne?

Hva har du hørt om Muhammed?

Folk flest har ikke lest om profeten Muhammed (fred være med ham) fra autentiske islamske kilder. Det de fleste har hørt om Muhammed (fred være med ham) er fra folk som ikke gjengir informasjon om han korrekt. Blant den generelle befolkningen er det visse myter om Profeten (fred være med ham) som de fleste har hørt om eller tror på. Noen tror at Muhammed (fred være med ham) var en voldsforherligende massemorder, pedofil og kvinnemisbruker. Disse og alle de andre mytene er avkreftet gjentatte ganger av forskere, historikere og rettferdige sinn. Dog, for å oppsummere hvorfor disse mytene ikke har rot i virkeligheten er det nyttig å ta visse ting i betraktning.

Hvorfor svartmales Muhammed?

Det er flere årsaker som ligger til grunn for det skjeve bildet av Muhammed (fred være med ham) som blir promotert. Islam er en religion som ikke bare påvirker privatlivet til en muslim, islam påvirker også det sosiale og politiske aspektet ved en muslims liv. I alle land er det visse verdier som anses som de riktige verdiene og visse meninger som er politisk korrekt å ha. Islam betyr å underordne sin vilje til Den Allmektige Skaperen av universet. Som et følge av det vil en muslims verdier av rett og galt – på det individuelle nivået, i det sosiale livet og på det politiske plan – styres av Muhammed (fred være med ham) sin lære. Store deler av verden har vært styrt etter islams verdier i mange år. Siden mange av disse verdiene, som f.eks. synet på alkohol, nakenhet, promiskuitet, renter osv., strider med Vestens involvering i den slags og deres politiske og økonomiske interesser, ønsker de ikke at islams budskap skal vinne frem. Karaktermord er en kjent måte å undergrave den andre parts verdenssyn. Hvis man lykkes i å fremstille islam – og menneskehetens – største profet (fred være med ham) som et dårlig menneske, vil heller ikke folk adoptere Profeten (fred være med ham) sitt verdenssyn og verdier.

Muhammed var ikke en voldsforherligende massemorder

Muhammed (fred være med ham) var langt i fra en voldsforherligende massemorder. Hans budskap til menneskeheten var ikke voldsforherligende, budskapet var å rette all tilbedelse mot Gud alene. Muhammed (fred være med ham) ble angrepet for sitt budskap og han kjempet for å forsvare seg selv og for folkets rett til å tilbe Gud alene. Krig var aldri Muhammed (fred være med ham) sitt mål, men ved enkelte tilfeller var det et nødvendig virkemiddel. Til sammenligning er for eksempel ikke Norge et krigsforherligende land, men under andre verdenskrig ble Norge tvunget inn i krig pga. omstendighetene. Hvis Muhammed hadde vært en voldsforherligende massemorder ville historisk fakta vitnet om at islam ble spredt med sverdet. Men tvert imot, den kjente orientalisten De Lacy O’Leary skrev i sin bok Islam at the Cross Roads: A Brief Survey of the Present Position and Problems of the World of Islam:

«Historie gjør det klart at legenden om fanatiske muslimer som feide gjennom verden og tvang folk til å godta islam på tuppen av sverdet, er en av de mest absurde mytene historikere noensinne har gjentatt.»1

Muhammed var ikke pedofil og kvinnemisbruker

Pedofili defineres som seksuell preferanse til pre-pubertale barn.2 Hadde Muhammed (fred være med ham) vært pedofil eller kvinnemisbruker ville det vært dokumentert at han misbrukte barn og kvinner, noe det ikke er. Det finnes ikke et eneste dokumentert bevis på at Muhammed (fred være med ham) misbrukte noen som helst, hverken kvinner eller barn. Gjennom livet var Guds Profet (fred være med ham) gift med flere kvinner som han forsørget og tok vare på. Alle disse var enker med unntak av Aisha. Hadde han vært pedofil ville han kun giftet seg med pre-pubertale og det ville vært dokumentert misbruk av barn. Aisha, som var den ene kvinnen han ektet mens hun var i ung alder, er en av de største kildene til informasjon om Profeten (fred være med ham) sitt liv. Hun har beskrevet livet med ham i detaljer, og hun skildrer det i nydelige ordelag. Ingen av Profeten (fred være med ham) sine hustruer har noensinne hevdet at Muhammed (fred være med ham) misbrukte dem. Tvert imot har de beskrevet ham som den beste ektemannen. Hvis Muhammed (fred være med ham) var pedofil eller kvinnemisbruker ville hans fiender ha vært de første til å bruke dette imot ham. Profeten (fred være med ham) sine tilhengere ville forlatt ham og islam ville utdødd, men islam blomstret og er i dag verdens nest største religion.

Beskyldningene holder ikke mål

Det er mange flere beskyldninger om Muhammed (fred være med ham), men hvis man alltid har i bakhodet at det er politiske årsaker som ligger til grunn for å svartmale Profeten (fred være med ham), så tar man det med en klype salt. Hvis det virkelig var slik at Muhammed (fred være med ham) var et ondsinnet menneske som bedrev umoralske gjerninger, ville muslimer som vokser opp i det frie norske demokratiet, dissosiert seg selv fra denne mannen (fred være med ham). Tvert imot er det slik at unge muslimer som vokser opp i det frie vestlige demokratiet har stor kjærlighet for Profeten (fred være med ham). Det er nettopp derfor muslimer reagerer så sterkt når Guds Profet (fred være med ham) karikeres, hånes og fremstilles på ufine måter.

Konklusjon

Det er flere motiver for å sverte Muhammed (fred være med ham) og det har pågått i lang tid gjennom medier og andre informasjonskanaler. Beskyldningene mot profeten Muhammed (fred være med ham) har ikke rot i virkeligheten og er fabrikasjoner og ting tatt ut av kontekst. For å vite hvem Muhammed (fred være med ham) virkelig var, må man lese om han fra riktige kilder. Det neste steget er å lese rettferdige uttalelser om Muhammed (fred være med ham) fra kjente klassiske ikke-muslimske orientalister, historikere og andre personer.

Neste steg: Rettferdige uttalelser om profeten Muhammed

 

 


1 De Lacy O’Leary, Islam at the Cross Roads: A Brief Survey of the Present Position and Problems of the World of Islam (London: Kegan Paul, Trench, Trübner & Co., 1923) 8.

2 Michael C. Seto, «Pedophilia,» Abstract, Annual Review of Clinical Psychology 5.x (2009): 391-407, Annual Reviews, Web, 17. desember 2014.

0
Delinger

Liker du artikkelen?

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

0
Delinger