fbpx
 
 
 

Ubesvarte spørsmål?

Hvorfor kan vi ikke se Gud?

Vi kan ikke se Gud, men det er mye vi ikke kan se som vi erkjenner eksistensen av, fordi vi kan se resultatet av det.

Din tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tippoldefar

Du har aldri sett din tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tippoldefar. Du har aldri sett hans klær, hus, grav, eller eiendeler. Hvordan kan du være sikker på at han har eksistert? Du vet at han må ha eksistert, fordi du eksisterer.

Hvem ryddet huset?

Tenk deg at du i morges forlot huset rotete etter gårsdagens fest. Sengene var uredde, klær var spredt over alt, stolene var veltet på gulvet, spisebordet og kjøkkenet var skittent med masse matrester og søppel spredt over alt. Tenk deg så at du kom hjem fra jobb og finner huset skinnende rent. Du ville ha tenkt: Hvem har vasket huset? Hvem har ordnet møblene? Hvem har redd sengene? Hvem har tatt oppvasken? Selv uten å ha sett personen som vasket huset, ville du trodd at personen eksisterte på grunn av husets orden. På samme måte er naturens og universets orden tegn på eksistensen av en organisator – Gud – selv om vi aldri har sett Ham.

Hvem designet maleriet?

Forestill deg at du er på et museum og ser et nydelig eldgammelt maleri, men det står ingen informasjon om hvem som har malt det. Selv om du ikke har sett maleren eller fysisk kan bevise vedkommendes eksistens, så vet du at noen har malt dette maleriet. Det er fordi du forstår at et design må ha en designer og at et slikt nydelig maleri ikke kan ha oppstått av seg selv. På samme måte bærer det utrolige designet av mennesket og alt annet på jorda og i universet vitne på at det må finnes en fantastisk designer av det hele.

Konklusjon

Det er mye man ikke kan bevise ved direkte observasjon, men det at man kan se resultatet er bevis på at det må være en kilde til dets opphav. På samme måte som du ikke ville ha akseptert at din tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tippoldefar aldri har eksistert, eller at ditt hus kan ha blitt ryddet av seg selv etter en fest, eller at et maleri kan ha oppstått fra intet, kan du ikke akseptere at Gud ikke finnes, bare fordi du ikke kan se Ham. Om du fortsatt har tvil ved Guds eksistens, les «Finnes det en Gud?», deretter «Hvordan forstår vi Gud?», om du har lest disse artiklene allerede, gå videre til «Hva er meningen med livet?»

0
Delinger

Liker du artikkelen?

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

0
Delinger