fbpx
 
 
 

Hva nå?

Hvordan overkomme det som hindrer meg i å bli muslim?

Forandring er ikke lett. Etter å ha funnet ut at islam er den riktige religionen, er det enkelte ting som kan være et hinder for deg i å ta steget. Du tenker kanskje at du trenger mer informasjon, eller at religionen virker så vanskelig, eller er du kanskje redd for hva dine kjære vil si, eller venter du kanskje på et tegn?

Trenger du mer informasjon?

Du tenker kanskje at det du har lest så langt høres mer eller mindre fornuftig ut, men du vil studere islam grundig før du foretar deg et valg om å evt. bli muslim. Hvis det du har lest så langt høres fornuftig ut bør du bli muslim nå og studere videre etter å ha blitt muslim. Det er fordi du vil aldri bli utlært om islam. Det er et hav av kunnskap om islam som de aller færreste har studert. De fleste muslimer kan til en mer eller mindre grad det samme grunnleggende om islam som du kan. De har allikevel anerkjent islam i deres hjerter og liv. De lever som muslimer og prøver så godt de kan å følge islam. Du vet at det finnes én Gud, og du vet at Muhammed (fred være med ham) er Guds siste sendebud til menneskeheten. Du kan det grunnleggende om islams tro, men du tenker kanskje at du vil komme over nye ting i islam som du ikke liker om du fortsetter å lese? Tenk over det rasjonelt; du er enig i hovedbudskapet av islam, som er å tilbe kun Allah, anerkjenne Hans Sendebud (fred være med ham) og prøve sitt beste å leve etter Guds vilje. Når du er enig i hovedfundamentet i troen, som er det aller viktigste, vil du trolig være enig i resten også. Selv om det skulle dukke opp noe du ikke forstår eller virker fremmed for deg, er ikke det god nok grunn til å avvise islam som en helhet. Det ville vært det samme som om noen tilbudte deg en moderne luksusbolig helt gratis, og du sa nei fordi du tenkte at det kanskje kan være en liten ripe i malingen på veggen. Forestill deg at du faktisk fikk tilbudt din drømmebolig helt gratis. Hva ville du ha gjort? Ville du ha begynt å sjekke ut alle detaljene ved boligen? Ville du ha sagt at du må lese brukermanualen for hvordan alt i boligen fungerer før du takker ja? Ville du ha tenkt at du heller foretrekker å leie en leilighet? Hadde du vært en fornuftig person ville du tatt et raskt blikk på boligen, så den hel og fin ut og tilbudet var ekte, hadde du sagt tusen takk og tatt imot! Islam er langt bedre enn denne luksusboligen, og det er ingen garanti for at du får andre muligheter til å akseptere islam.

Døden kan inntreffe når som helst

Problemet med å vente med å akseptere islam er for det første at du har ingen garanti for at Allah skal fortsette å velsigne deg med sin veiledning om du ikke tar den imot. Det andre store problemet er at du vet virkelig ikke når døden inntreffer. Døden kan inntreffe når som helst, og dør man i denne tilstanden uten å ha erklært islam er konsekvensene at man ender i evig Helvete. Du har ikke en gang noen garanti for at du våkner opp i morgen.

Du klarer ikke tilpasse deg islams regler?

En ting som kan hindre noen i å bli muslim er tanken om at det virker så vanskelig å leve som muslim. Det virker som om det er så mange regler og retningslinjer for hva man skal gjøre og ikke gjøre. Anta at du er på en flyreise og flyet ditt styrter ned i havet og du er på et sted hvor intet land er i sikte. Plutselig får du øye på et skip langt borte som kommer mot deg. Du kjenner igjen dette skipet. Om bord på dette skipet vet du at det er strenge regler for hvordan man skal oppføre seg. Man må bl.a. stå opp tidlig og gjøre flere plikter som kan virke veldig tungt. Samtidig vet du at det er mennesker om bord på skipet og de ser ut til å klare seg, faktisk så virker de glade og fornøyde med livet om bord. Du ser at skipet nærmer seg og du vet at om du ikke kommer deg om bord, vil du drukne! Ville tanken om at det er mange regler eller vanskelige retningslinjer om bord, hindret deg i å redde deg selv ved å komme deg om bord på skipet? Hadde du vært en fornuftig person hadde du kommet deg om bord først, så forsøkt å tilpasset deg reglene eller i det hele tatt tenkt over det. Slik er din situasjon i virkeligheten også, islam er skipet som kan redde deg fra å drukne i Helvetes flammer. Du bør komme deg om bord på skipet av islam med en gang, så kan du ta ting steg for steg og gradvis tilpasse deg livet som muslim. I tillegg er det viktig å vite at ingen er perfekt, selv de som er muslimer synder og gjør stadig vekk feil, men de har et håp om tilgivelse fordi de har anerkjent islam. Allah er Den Barmhjertige og Han tilgir Sine tjeneres feil om vi vender tilbake til Ham og ber om tilgivelse. Allah sier i Koranen (oversettelse av betydningen): «Si: ‘Å Mine tjenere som har begått overtredelser mot seg selv (ved å synde), fortvil ikke om Allahs barmhjertighet. Sannelig, Allah tilgir alle synder. Han er visselig Den Tilgivende, Den Mest Barmhjertige.’»1 Men en som ikke har anerkjent islam har intet håp om Guds tilgivelse, for vedkommende har overtrådt Guds ytterste grenser for hva som kan tilgis!

Hva om dine kjære ikke aksepterer deg?

Et annet dilemma som kan være et hinder for noen i å akseptere islam er frykten for hvordan ens venner, foreldre eller andre familiemedlemmer vil reagere. Logisk sett så fortjener Skaperen av universet din lydighet fremfor skapelsen. Allikevel, sett fra et annet perspektiv; anta at du og dine kjære bor sammen i et hus. Plutselig våkner du opp midt på natten når alle sover og du merker at rommet ditt brenner. Vil du legge deg tilbake igjen for å sove videre eller vil du forsøke å redde deg selv fra flammene så du videre kan redde dine kjære? Det å ikke bli muslim, nå som du har våknet opp og innsett realiteten om at flammer er enden for de som dør utenfor islam, vil være som å legge seg til å sove igjen i det brennende huset. Man er ikke bare årsaken til at en selv ender i Ilden, man er i tillegg medskyldig i at ens kjære brenner i hjel. Om man er en fornuftig person og virkelig bryr seg om sine kjære, vil man redde seg selv og gjøre så godt man kan for å redde dem også. Først må du komme deg ut av det brennende rommet, så kan du informere de andre om at det brenner i huset. Om de ikke tror deg og velger å sove videre, vil du fortsatt gjøre alt i din makt for å overbevise dem om at huset er i flammer og at de må komme seg ut av det brennende huset. Bli muslim først, så kan du invitere dine kjære til islam, men ta ting i ditt tempo. Først redd deg selv, når du føler at du er klar, så forsøker du å redde dine kjære. Du trenger ikke fortelle familien din eller dine venner at du har blitt muslim med det samme. Ta den tiden du trenger til å bli sterk i religionen og når du er klar til å fortelle dem, så kan du gjøre det på en god måte.

Må du gi opp din identitet?

Noen tror at de må gi opp sin identitet for å bli muslim, og det ender med å bli et hinder for dem i å ta steget. Når man omfavner islam betyr ikke det at man blir araber eller noe lignende, man beholder sin identitet. Det som er forskjellen i livet er at man blir et menneske som har valgt å leve etter Guds vilje. Man kutter ikke sine relasjoner til familien, tvert imot så oppfordrer islam til å styrke båndene med sine nære. Du vil fortsatt være den samme personen som før, men du vil få indre ro fordi du lever slik Gud vil at du skal leve.

Venter du på et tegn?

Et hinder for noen i å akseptere islam kan være at de venter på et tegn fra Skaperen. Allahs tegn til menneskene er over alt i skaperverket, men man kan for eksempel ikke forvente at ens navn skal stå skrevet i skyene sammen med ordene «bli muslim». Allahs tegn er eksistensen av dette universet og alt vi finner på denne kloden. Allahs tegn er at Han har sendt oss profeten Muhammed (fred være med ham) og at hans lære fortsatt er bevart. Allahs tegn er Koranen – Den endelige veiledningen for mennesket. Fra dens åpenbaring til i dag har Koranen bevist seg å være fra Allah og fortsatt er den bevart uforandret. Dette er tegn til deg så du skal gjenkjenne din skaper. Det at du har kommet over denne teksten som du nå leser er av Allahs tegn til deg. Dette er tegn som du ikke kan neglisjere, og det er på tide å ta det neste steget.

Konklusjon

Konklusjonen er at du bør bli muslim med en gang. Om det fortsatt er noe som hindrer deg, så husk at den som gir opp noe for Allahs skyld, vil finne at Allah erstatter det med noe langt bedre. Døden kan inntreffe når som helst, og du ønsker Paradiset, ikke Helvete. Da er den eneste veien å gå å underordne seg Guds vilje, med andre ord erklære din islam. Det neste nå er å finne ut hvordan man tar steget og blir muslim.

Neste steg: Slik konverterer du til islam

 

 


1 Oversettelse av Koranen, kap. 39 vers 53.

0
Delinger

Liker du artikkelen?

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

0
Delinger